Paardenredding

pict0179Ik kwam in de krant een prachtige foto van de reddingsactie voor de gestrande paarden in Friesland tegen.

Voor diegenen die zich die geschiedenis niet meer herinneren het volgende. De circa 200 paarden kwamen in de nacht van 31 oktober op 1 november na een storm vast te zitten op een kwelder in de Friese plaats Marrum. De eerste reddingspoging werd ondernomen op 1 november 2006 door het leger. Ze wilden een boot gebruiken om de paarden naar het vaste land brengen. Deze poging mislukte doordat het water inmiddels was gezakt. Daardoor kwam de boot meerdere malen vast te zitten in het zand. In de tussentijd werden de dieren voorzien van water en voer en kwam er een veearts langs. Bij de tweede reddingsactie werden er op 3 november 6 lokpaarden, vier in het water en 2 op het vaste land, gebruikt. Deze gingen naar de paarden toe, in de hoop dat de paarden met de lokpaarden mee zouden lopen. Na ongeveer 15 minuten waren alle paarden aangekomen op het vaste land.

Ik vond de foto zo indrukwekkend dat ik er iets mee wilde doen.

 

Een van de drie doeken met details ernaast:

Comments

There are currently no comments on this post, be the first by filling out the form below.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.